Risk

Risk is een bordspel, waarbij het doel is om de andere spelers te verslaan. Meestal wint de speler als hij of zij de hele wereldkaart heeft veroverd.

Risk wordt gespeeld met minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Het spel wordt gespeeld op de wereldkaart. Op deze wereldkaart zijn 6 continenten te vinden en in totaal 42 landen. Het doel van het spel is het veroveren van de wereld door alle tegenstanders te elimineren.

Start van het spel

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een aantal legers. Het aantal legers dat iedere speler ontvangt, hangt af van het aantal spelers. Bij 2 spelers krijgt iedereen 40 legers, bij 3 spelers 35 legers, bij 4 spelers 30, bij 5 spelers 25 en bij 6 spelers 20 legers.

Vervolgens gooit iedere speler met een dobbelsteen. De speler die het hoogste aantal ogen heeft gegooit, mag beginnen met het opzetten van zijn legers. Hij of zij pakt 1 van de legers, en plaatst die op een gebied waar nog geen leger op staat. De speler heeft het gebied nu geclaimd. Vervolgens is de speler links van de eerste speler aan de beurt. Ook deze speler plaats 1 leger op een land zonder legers. Dit proces gaat door, tot dat alle spelers alle legers hebben geplaatst. Zijn alle landen geclaimd? Dan moeten de spelers een leger plaatsen op een gebied dat al van die speler is.

Als alle legers zijn geplaatst, is de speler die als eerste een leger mocht plaatsen, weer aan de beurt.

Verloop van het spel

Tijdens jouw beurt zal je proberen landen te veroveren door de legers van een tegenstander te verslaan. Elke beurt is als volgt opgebouwd:

  • - Ontvangen van nieuwe legers
  • - Aanvallen van tegenstanders
  • - Verschuiven van legers tussen landen

Lees de spelregels verder op de volgende pagina

Meer spelregels lezen? Like ons op Facebook