Pyramid Solitaire - SpelTips.eu

Bordspellen

Pyramid Solitaire

Speel met Pyramid Solitaire alle kaarten weg door een combinatie te maken van 13 punten.


Doel

Het doel is zoals bij zoveel kaartspellen, alle kaarten weg te spelen. Dit kan door combinaties van kaarten te maken die samen een waarde van 13 punten hebben. U kunt dit spel in uw eentje doen.


Het spel

U schud uw kaartspel en maakt een pyramide. De onderste rij heeft 7 kaarten naast elkaar, de rij hierboven 6 kaarten etc. De rest van het kaartspel is de deelstapel. U mag 2 kaarten naast elkaar hebben die u omdraait. Nu is het de bedoeling kaartcombinaties te maken van de kaarten in de pyramide, en/of de 2 kaarten van de pot, die samen 13 punten zijn. U mag hierbij alleen kaarten gebruiken waar geen kaart onder ligt.


Puntentelling

De kaarten hebben gewoon de waarde die zij aangeven, bij de boer,vrouw,heer en aas zijn de waarden resp. 11,12,13 en 1. Een koning kunt u dus altijd wegdoen. Elke weggespeelde kaart levert 10 punten op. U kunt maximaal 52 kaarten wegspelen, is max. 520 punten. Maar er zijn meerdere bonussen te verdienen.
Als u de hele deelstapel wegspeelt ontvangt u 30 punten bonus, en als u alle kaarten in de pyramide wegspeelt ontvangt u 50 bonuspunten.


Combo bonussen

Bovenop de 10 punten per weggespeelde kaart kunt u nog combo bonussen ontvangen:

- 13 punten door een combinatie van 3 kaarten : 10 bonuspunten
- 13 punten door een combinatie van 4 kaarten : 20 bonuspunten
- 13 punten door een combinatie van 5 kaarten : 30 bonuspunten
- 13 punten door een combinatie van 6 kaarten : 40 bonuspunten
- 13 punten door een combinatie van 7 kaarten : 50 bonuspunten
- 13 punten door een combinatie van 8 kaarten : 60 bonuspunten

Dit is een leuk spelletje om alleen te doen. U kunt het natuurlijk ook tegen elkaar doen, echter heeft u dan wel 2 kaartspellen nodig en dient u de score bij te houden.