Patience

Legenda:

- Kleur: Kaartsoort, bv. klavers, harten etc.
Spelregels

Dit spel heeft overeenkomsten met het spel Freecell, maar is niet totaal gelijk.

Dit spel kunt u in uw eentje spelen. Allereerst worden de kaarten geschud en maakt u 7 stapeltjes, waarvan de eerste stapel 1 kaart heeft, de 2e stapel 2 kaarten, de 3e stapel 3 kaarten etc. De bovenste kaart van elk stapeltje is omgedraait. Boven de rechter 4 kaarten houd u 4 denkbeeldige vakjes vrij. De rest van de kaarten legt u linksboven.

Kaarten kunnen worden verplaatst door ze onder een kaart te leggen die net, 1 punt, hoger van waarde is en niet de kleur heeft van de te verplaatsen kaart. Een harten 7 kan dus onder een schoppen 8. U kunt ook meerdere kaarten tegelijk verplaatsen. Het doel is uiteindelijk om alle kaarten rechtsboven op de 4 denkbeeldige vakjes weg te spelen.

Als de pot op is, kunt u beginnen met de kaarten weg te spelen. Dit mag overigens ook al eerder. De vier vakjes staan voor de vier kaartsoorten. (schoppen, klaveren, harten en ruiten) U legt hier de kaarten in volgorde weg, de aas onderop en de koning bovenop. Hoe meer kaarten u weg kan spelen, hoe meer punten u heeft. Uiteindelijk kunt u vast komen te zitten. U heeft het spel dan helaas niet uitgespeeld.
Online Patience

Hieronder vind u websites waar u al dan niet gratis patience kunt spelen.

GameDuell

Op GameDuell speelt u tegen andere spelers in Nederland en andere landen het Patience spel. Dit kan voor fun, maar ook voor geld !
Klik op het onderstaande plaatje om deze website te bezoeken.
Zigiz: Solitaire

Ten tweede kunt u hier Patience spelen. U kunt hier wel voor fun spelen maar ook voor geld. En dat is heel makkelijk, aangezien u kunt betalen met uw telefoon. Natuurlijk kunt u ook even voor de fun spelen, dan kunt u zien hoeveel u kunt winnen!
Klik op het onderstaande plaatje om deze website te bezoeken.
Ook hebben we nog even doorgezocht op game websites, en we vermelden hier twee websites. We hebben meerdere websites gevonden, maar we vermelden hier 2, SpeelZolder.com en Gamie.nl

We wensen u veel Patience plezier!

Deze spelregels worden u aangeboden door SpelTips.eu. Op SpelTips.eu kunt u van nog veel meer (kaart) spellen de spelregels, uitleggen en meer vinden. We wensen u veel succes met het spelen van dit spel.